Design och arkitektur

Vi på Rosewood satsar på design och arkitektur. Genom att ta med oss internationell kompetens och influenser från hela världen är visionen att ligga i framkant när det gäller design. Det är något vi tycker saknas i dagens fastighets-Sverige, och det vill vi ändra på. Funktion och ekonomi behöver inte leda till försämrad design och arkitektur. Vårt mål är att Rosewood ska bli synonymt med både skönhet och funktionalitet.

De hem vi bygger kommer människor att vilja bo i, leva i och använda. Konsumtion av bostäder vilar i dag på samma till stor del känslomässiga grund av snabb tillfredställelse som så mycket annat. Därför är det viktigt att skapa hem som människor mår bra av.

Som utvecklare av hela stadsdelar har vi inte bara möjlighet att påverka hur en enskild byggnad ser ut, utan hur ett helt område gestaltas. Med så pass stort ansvar över hela stadsdelars utseende förstår vi att ett stort engagemang och intresse för design och arkitektur samt bred kompetens

på området är viktigt. Vi jobbar med att skapa enhetliga områden i estetisk harmoni. Det ger dessutom en mer framtidssäker design. Vårt mål är att implementera design och funktion utöver det vanliga i en o a traditionell bransch.

Sverige är ett stort land där designpreferenser och behov skiljer sig åt från norr till söder och allt däremellan. Det gäller att känna kommunen man bygger i för att pricka in rätt design i rätt miljö. Därför är nära samarbeten med kommunerna vi bygger i en av våra stora tillgångar, även på designområdet. Vi lär känna kommunen och tar reda på vad människor på den här platsen har för drömmar och önskemål.

Men i slutändan är vi alla människor med mer likheter än olikheter. Riktigt bra design förenar. Vi brukar fråga oss själva och våra medarbetare på alla områden och nivåer: Skulle jag kunna tänka mig att bo i den här bostaden som vi producerar? Om svaret är ja så går den i produktion.